KREATIVNOST in inovativnost, kot osnovno vodilo načina razmišljanja in delovanja.

Veselo PredMartinovo v Rušah

Pred praznikom sv. Martina, ki ga obeležujemo 11. novembra so danes v Rušah priredili PredMartinovo. Že drugo leto zapored, tokrat prvič pred Kmetijsko zadrugo Ruše, so prvi spremenili mošt v vino.

Ob 13.00 so zaigrali člani Godbe Ruše, zaplesale so mažorete Mažoretnega in twirling kluba Ruše, zavrteli so se folkloristi iz KUD Svoboda Bistrica ob Dravi ter  KUD-a Franjo Sornik Smolnik. Nato pa je sledil Martinov krst v režiji Toneta Partljiča in v izvedbi pekrsko-limbuškega gledališča Smej se z nami. Martinov sejem, ki so ga priredili člani Centra za mlade Ruše (CEZAM) je ponudil degustacijo vin in predstavitev vinarjev iz treh vinorodnih pokrajin Slovenije. Tako so se zbrali vinarji Podravja, Posavja in Primorske. Zbrane je pozdravila in nagovorila tudi ljutomerska vinska kraljica Tjaša Kovačič. Kmalu zatem pa je nastopil Alfi Nipič z njegovimi muzikanti.

Dopoldan so organizatorji (CEZAM) na bazenu Ruše priredili brezplačno kopanje za babice in dedke starejše od 65 let in z vnučki. V nadaljevanju popoldneva so sledile še ustvarjalne delavnice za otroke. Pozno popoldan pa je nastopil operni pevec Tim Ribič in DJ Johnny Be Good, ki je zabaval obiskovalce do večera.

 

2018-11-05T11:43:02+00:00