KREATIVNOST in inovativnost, kot osnovno vodilo načina razmišljanja in delovanja.

Pojasnilo župana Ruš na laži, ki krožijo po socialnih omrežjih

Spoštovana kandidatka!

 

Na žalost ne gre drugače, kot da se vključim v komentar na ta »poskus vaše diskreditacije« (od kot že ta terminologija, a ni iz nekega drugega časa?).

Kakorkoli se zdaj prerekamo sem in tja o tem kar se je v preteklosti dogajalo s tem projektom, dejstva so še vedno naslednja:

  1. Župan Občine Ruše za nameravan nakup novih prostorov ni vedel, s strani načelnice (ali koga drugega iz UO) o tem ni bil obveščen. Obveščen je bil šele, ko je bil nakup novih prostorov dejstvo
  2. Prostori Upravne Enote niso niti slučajno v tako slabem stanju, kot se poskušajo prikazati, kar lahko seveda preveri vsak od občanov, ki koristi storitve UE. Z gotovostjo trdim, da so prostori primerljivi ali boljši kot prostori občine, pa nam na pamet ne pride, da bi se selili v nove prostore.
  3. Premik tako pomembne javne funkcije iz srca kraja v nakupovalno središče ob robu je seveda popolnoma nespametno dejanje in se bo opazijo na zmanjšanjem življenju v centru, za kar smo si v vseh preteklih letih prizadevali da se poveča. Tudi strokovno kot arhitekt-urbanist vam zagotavljam, da je ta poteza nespametna.
  4. V dokumentaciji za utemeljitev upravičenosti investicije (tako zvani DIIP) je kup nepravilnosti in zavajanj. Vsakemu zdravo-razumskemu bitju je jasno, da izgradnja novih prostorov kje so trenutno gole neometane stene in betonska plošča, brez vsake instalacije ali česarkoli ne more biti cenejša kot energetska obnova obstoječe stavbe UO, halo? Kot kaže imamo denarja resnično preveč.
  5. Dejstvo je, da se zavaja tudi s prodajno vrednostjo za stavbo UE. Stavbo so vse tri občine pripravljene prodati za znatno manj, če bi se kdo z nami sploh pogovarjal. Naj povem še to, da se z ostalim solastnikoma, Občino Selnica ter Občino Lovrenc na Pohorju,sploh niso pogovarjali.
  6. Na zadnje pa je dejstvo tudi to, da se nastali zaplet še vedno da rešiti v dobro občanov, življenja v kraju in tudi javnega denarja, če bi Ministrstvo za javno upravo sploh želelo voditi dialog. Žalostno je, da gospoda ministra Rudija Medveda skušamo priklicati na sestanke neuspešno že dva meseca. Po mojem zadnjem lovljenju na mobilni telefon, mi je zagotovil da me pokliče, ampak do danes še nič.

 

Ob vsem skupaj se na žalost ne morem otresti občutka, da bi ministrstvu, in na žalost tudi vam spoštovana kandidatka, zelo ustrezalo, da na račun davkoplačevalskega denarja uredi nove top-of-the-art prostore za državni ured in to v času, ko napredne evropske države le te zapirajo in storitve do državljanov selijo na splet oziroma direktno v državljanov dom. Kot kaže odločevalci v tem primeru, skupaj z načenico UE ne razumejo koliko dela je potrebno opraviti, da lahko plačamo svoje davke in dohodnino, saj v nasprotnem primeru javnega denarja (investicija znaša približno toliko kot lahko OR porabi za VSE projekte v TREH letih) ne zapravljali tako nespametno. Veste spoštovana gospa, tudi denar, ki pride iz Ljubljane je iz naših žepov.

 

Naj na koncu povem še to, da v povsem enakem primeru policijske postaje v Rušah, ki čisto isto kot UE gostuje v objekti v lasti vseh treh občin, peljemo zelo konstruktivne pogovore o odkupu objekta s policijsko upravo Maribor in jih bomo kot kaže zaključili še letos.

Uroš Razpet

 

 

 

 

2018-11-16T10:50:39+00:00